PhotoQ Live in Naarden over geld en fotografie

Komende zondag, 17 mei, organiseert PhotoQ een rondetafelgesprek over de financiële situatie waarin zich fotografen en de fotografie bevinden. Onder leiding van Edie Peters spreken Chris de Bode (fotograaf), Annelies Kuiper (intendant documentaire fotografie bij het Fonds BKVB), Olga Overbeek (beeldredacteur Artsen Zonder Grenzen) en Gerrit Jan Wolffensperger (bestuurslid Sem Presser Archief) over de kredietcrisis, de veranderende wereld van de media en de nieuwe richtingen die de fotografie bezig is in te slaan.
Wat gaat de intendant doen met de vier ton die per jaar beschikbaar is? En helpt dat de fotografie vooruit?
Welke voorstellen komen op tafel bij het Sem Presser Archief? Wat valt in die aanvragen op bij de inhoudelijke en zakelijke onderbouwing?
Hoe gaat Artsen zonder Grenzen om met fotografie, wat is de bedoeling van fotoprojecten die worden uitgevoerd en hoe verloopt de financiering?
Wat moet een fotograaf doen in dit onzekere tijdsgewricht? Specialiseren? Generaliseren? Ander vak leren?

In het gesprek worden zowel de financiële situatie van de fotografie belicht, als die van de individuele fotograaf. Doel van het gesprek is te komen tot een overzicht van strategieën die kunnen helpen om economisch overeind te blijven in deze turbulente tijd.

17 mei 2009
in de FestivalLive tent voor de Grote Kerk in Naarden
vanaf 13 uur
PhotoQ Live over geld en fotografie
Toegang 5 euro
Reserveren hoeft niet

Vragen? Mail info@photoq.nl