PhotoQ Live met Johan de Vos, Hans Aarsman en Money

Op dinsdagavond 7 april organiseert PhotoQ samen met Lux Photo Gallery een bijeenkomst waarop de Belgische publicist Johan De Vos zijn nieuwe boek Nerveuze Pixels presenteert, Hans Aarsman commentaar levert, en PhotoQ zijn nieuwste jaarboek (Money) belicht.
PhotoQ Live
7 april 2009
aanvang 20.30 uur
inloop vanaf 20 uur
entree vrij
Lux Photo Gallery
Het Sieraad
Postjesweg 1
1057 DT Amsterdam

Reserveren is aanbevolen, want vol is vol: mail info@luxphotogallery.com

Johan De Vos (Brugge 1942) is de auteur van het boek dat deze avond ten doop wordt gehouden: Nerveuze Pixels. Fotografie sinds 1999, een uitgave van Mets & Schilt. Zoals de schrijver stelt: ‘Dit is mijn vijfde en laatste boek over foto’s en fotografie.’ Vanuit veertien invalshoeken schrijft hij over wat er de afgelopen tien jaar is gebeurd in de fotografie

De Vos schrijft en schreef voor onder meer De Morgen, Knack Magazine, De Volkskrant, Focus en Ons Erfdeel. Hij doceerde fotografie aan verschillende kunstacademies in België. Tussen 1989 en 2006 was hij directeur van de Academie van Sint-Niklaas. Johan De Vos publiceerde boeken met fraaie titels als: Wilde fotografie (1984), Nogal onfatsoenlijk maar zeker verleidelijk (1994) en De allermooiste foto van de wereld (2000).

De Vos schrijft over foto’s, zoals ook Hans Aarsman in zijn columns schrijft over foto’s. Beiden op geheel eigen wijze, maar beide ook op een manier die velen van hun lezers op een andere manier naar fotografie hebben leren kijken. Na de presentatie van De Vos zal Aarsman ingaan op het werk van zijn Belgische brother in arms.

Vervolgens is er de officiële presentatie van het PhotoQ Jaarboek 2008|09. Ivo van der Bent, een van de smaakmakende medewerkers aan het boek, geeft een impressie van zijn fotografie. Edie Peters interviewt vervolgens Lars Boering, managing director van Lux Photo Gallery over het thema van het jaarboek: geld verdienen en fotografie.

Na afloop kan er worden nagepraat en geborreld.

www.luxphotogallery.com

Meer over het PhotoQ Jaarboek 2008|09: www.photoq.nl/webshop