PhotoQ Live op 15 november in Parijs

In samenwerking met het Institut Néerlandais in Parijs organiseert PhotoQ op 15 november een talkshow onder de naam PhotoQ Live. Er zijn gesprekken met Ilse Frech en Carel van Hees van wie werk wordt getoond in de Franse hoofdstad; en met Marc Prüst, directeur Cultural Projects and Corporate Photography van het Franse bureau Agence Vu’. Tijdens de gesprekken zal er veel fotografie worden geprojecteerd.
In de maand november is er in Parijs nog meer fotografie te zien dan normaal al het geval is. Vanwege de Mois de la Photo à Paris zijn er extra tentoonstellingen op vele plekken in de stad. En van 13 tot en met 16 november is in het Carrousel du Louvre de jaarlijkse beurs Paris Photo.

In het kader van de Mois de la Photo is vanaf 14 november in het Institut Néerlandais de tentoonstelling I AM / Identités pluri-elles te zien van de Nederlandse fotografe Ilse Frech over jonge vrouwen uit de buitenwijken van Parijs die zijn opgegroeid binnen de moslimcultuur. De foto’s van Frech zijn intieme portretten van jonge vrouwen die binnen verschillende culturen hun identiteit zoeken. Een situatie die exemplarisch is voor die in andere grote Europese steden, waar de immigratiegolven uit de jaren 60 en 70 een grote culturele en sociale verscheidenheid hebben laten ontstaan.

Eveneens in het kader van de Parijse fotomaand vertoont het Maison Européenne de la Photographie (MEP), in samenwerking met het Institut Néerlandais, de film 2km2 – twee vierkante kilometer stad van Carel van Hees en André van der Hout. De documentaire richt zich op een stukje Rotterdam aan de zuidoever van de Nieuwe Maas. Het is een film over architectuur, maar nog meer over het leven van de bewoners van een grote stad. Carel van Hees zal bij de voorstelling, op 15 november om 18 uur, aanwezig zijn.

Marc Prüst is sinds ruim anderhalf jaar aan het werk bij het Franse agentschap Agence Vu’. Tijdens PhotoQ Live vertelt hij over het maken van boeken en tentoonstellingen vanuit zijn organisatie, waarbij ruim 120 fotografen zijn aangesloten. Verder komt aan de orde hoe de fotografie in Parijs reilt en zeilt.

PhotoQ Live in Parijs
Zaterdag 15 november
14 – 15.30 uur
Institut Néerlandais
121, rue de Lille
75007 Parijs

De entree is gratis. Na afloop zorgt het Institut Néerlandais voor een drankje.


Meer informatie:

Institut Néerlandais over Ilse Frech

Institut Néerlandais over Carel van Hees

www.agencevu.com

Verslag van de Parijse PhotoQ Live van twee jaar geleden:
PhotoQ Live in Parijs, 2006