PhotoQ Portfolio’s nu ook op de iPad

PhotoQ, dé website voor fotoprofessionals, heeft nu ook een applicatie voor de iPad. Met deze PhotoQ HD kunnen fotografen en gebruikers van fotografie voordelig en eenvoudig foto’s delen en zoeken op één centrale plek. Ook het nieuws van de site is via de iPad app te volgen. PhotoQ HD is vanaf nu verkrijgbaar in de iTunes App Store
iPad
Met de lancering van de nieuwe app zijn de PhotoQ Portfolio’s nu op drie platforms te bezoeken: computers, iPhone en iPad. Het grote verschil met de applicatie voor iPhone is dat foto’s op de iPad op hoge resolutie en groter te bekijken zijn. Daarnaast is het zoeken gebruiksvriendelijker gemaakt. Ook zijn de vijftien meest recente nieuwsberichten van PhotoQ integraal via de iPad app te lezen. De applicatie is gemaakt door Guppies in the Dark.

Wat is PhotoQ Portfolio’s?
Een database met werk van ruim 200 Nederlandse fotografen, onder wie Morad Bouchakour, Chris de Bode, Wendelien Daan, Martijn Beekman, Tara Fallaux en Niels Stomps. Fotografen kunnen hun werk aan een groot geïnteresseerd publiek tonen. En opdrachtgevers kunnen aangenaam zoeken naar werk dat ze nodig hebben. In de rubriek Uitgelicht leggen opdrachtgevers uit waarom ze een bepaalde foto prachtig vinden. PhotoQ biedt bovendien deelnemende fotografen aan om één dag op de homepage van de website te staan met een foto en een korte toelichting in tekst en/of 60 seconden geluid.

Hoe werkt het?
Fotografen kunnen zich aanmelden via www.myphotoq.nl. Daar kunnen zij hun eigen profiel beheren en foto’s uploaden die vervolgens op de site, iPad en iPhone zichtbaar zijn. De kosten hiervoor bedragen slechts één euro per week. In de database kan gezocht worden op naam van de fotograaf, op trefwoord en op genre. Elke fotograaf heeft een overzichtspagina met contactgegevens. Bet bezoeken van PhtooQ Portfolio’s is gratis. Gebruikers kunnen in de apps fotografen toevoegen aan een persoonlijke favorieten tab door op het hartje te drukken. De portfolio van die fotograaf wordt dan naar de iPad gedownload zodat de foto’s op hoge resolutie en zonder internetverbinding te bekijken zijn. Als een favoriete fotograaf nieuw materiaal plaatst, krijgt de volger daarvan een seintje.

Achtergrond
PhotoQ is al enkele jaren dé plek voor professionele fotografie en trekt ruim 50.000 bezoeken van fotografieprofessionals en liefhebbers per maand. Zij verbindt fotografen, publiek, studenten en instellingen met elkaar. Met de PhotoQ Portfolio’s wordt die functie kracht bij gezet. Niet eerder was er een platform dat plaats biedt aan alle beroepsfotografen, ongeacht hun discipline. Bedrijven, instellingen of personen die een fotograaf zoeken kunnen hier terecht om te zoeken naar foto’s of fotografen.

Hoe meedoen?
Fotografen die geïnteresseerd zijn hun werk op te laten nemen in PhotoQ Portfolio’s, kunnen zich aanmelden via www.myphotoq.nl.

Download de iPad app PhotoQ HD:
http://itunes.apple.com/us/app/photoq-hd/id417975191
of zoek in de App Store naar PhotoQ HD