PhotoQ Workshops over fotoboek maken tijdens Unseen Festival

Tijdens het weekend van Unseen Festival 2015 organiseert PhotoQ twee workshops met bekende fotoboeken als inspiratie: Belgische Herfst van Jan Rosseel en Still van Kasia Klimpel. De workshops zijn vlakbij het Unseen-terrein te volgen, in het bedrijvencentrum Da Vinci, bij de molen aan de Haarlemmerweg in Amsterdam.

Onder begeleiding van docente Marja Wilgenkamp krijgen deelnemers de kans een boek te maken met het behandelde boek als uitgangspunt. Aan het eind van de workshop hebben de deelnemers zelf een boek gebonden, dat ze kunnen meenemen.

 

Screen-Shot-2015-06-14-at-18.08.18-568x672

Op zaterdag 19 september zal Jan Rosseel een korte presentatie geven van zijn nieuw uitgegeven editie van Belgische Herfst. Het boek zal onder begeleiding van boekbinder Marja Wilgenkamp ontleed worden. Deelnemers komen meer te weten over de bindtechniek en structuur en gaan meteen zelf aan de slag. Allen verlaten de workshop met een eigen dummy geïnspireerd op het boek.
> Meer over Belgische Herfst in de PhotoQ Bookshop

 

photoq-bookshop-kasia-klimpel-672x672
Op zondag 20 september is het de beurt aan het boek Still van Kasia Klimpel. Bijzonder, want dit boek bestaat uit verschillende losse katernen en een box, elementen die naar eigen smaak ingedeeld kunnen worden. En er is meer mogelijk: eigen werk kan ook worden gebruikt.
Ontwerper Vincent Baar zal een introductie geven op de artistieke keuzes van het ontwerpproces. Ook Still zal worden ontleed door boekbinder Marja Wilgenkamp.
> Meer over Still in de PhotoQ Bookshop

Meer weten?
Mail workshops@photoqbookshop.nl

Locatie:
Elbel Libro Bookbinding
Da Vinci Creatieve Ruimtes
Studio 302 Nieuwpoortkade 2A

Tijd:
• 19 Sept: 13.00-17.00 (Belgische herfst)
• 20 Sept: 13.00-17.00 (Still)

Kosten:
Betalende bezoekers Unseen: 75 euro
Klanten van de PhotoQ Bookshop: 75 euro
Overige bezoekers: 100 euro

Aanmelden?
Mail workshops@photoqbookshop.nl