Photostart: kalender, agenda en netwerk

Per 1 november 2006 is de Nederlandse fotowereld een nieuwe website rijker: www.photostart.nl. Photostart is een initiatief van de FotografenFederatie, het Nederlands fotomuseum en Stichting Photoq.
Deze drie partijen willen met vereende krachten in de behoefte aan een actueel overzicht van alle activiteiten op het gebied van fotografie in Nederland gaan voorzien. Hiervoor is de stichting Photostart in het leven geroepen.

De website Photostart gaat drie functies vervullen: dagkalender, tentoonstellingsagenda en netwerk. Photostart biedt fotoprofs en andere belangstellenden de centrale agenda van de Nederlandse fotografie. Musea, galeries, festivals, beurzen, archieven, hogescholen, universiteiten en amateurfotografenverenigingen krijgen de mogelijkheid om hun tentoonstellingen, lezingen, workshops, discussies en andere activiteiten aan te kondigen. De Photostart agenda is behalve als website ook beschikbaar als RSS feed en is door de bezoeker handmatig of via een abonnement te downloaden in de eigen agenda-software op een computer of handheld.

Photostart zal binnen het geheel van bestaande websites van diverse professionele organisaties een gespecialiseerde taak vervullen. Waar bijvoorbeeld de website van het Nederlands fotomuseum zich ontwikkelt naar een kenniscentrum voor de Nederlandse fotografie en Photoq het karakter heeft van een nieuwsbron, spitst Photostart zich toe op de agenda.

Professionele deelnemers aan de agenda kunnen op een eenvoudige maar doeltreffende manier bijdragen aan de opbouw van een netwerk binnen de Nederlandse fotografie. Wie een Photostart button plaatst op zijn of haar website, krijgt ook een link op Photostart. Op deze manier ontstaat er een gemeenschap van mensen en instanties die serieus met fotografie bezig zijn.

Photostart is mede mogelijk gemaakt met steun van Prins Bernhard Cultuur fonds/Wertheimer Fonds en de stichting Sem Presser Archief, beide te Amsterdam.

www.photostart.nl