Piclet predikt revolutie tegen stockgiganten

De Engelse organisatie Piclet probeert zoveel mogelijk medestanders te vinden onder fotografen om terug te vechten in de ‘oorlog’ tegen de stockfotografie, en dan met name tegen Corbis en Getty Images, die samen 80 procent van deze markt in handen hebben.
Piclet heeft een infographic gemaakt die inzicht geeft in de snelle groei van Corbis en Getty. Het initiatief wordt gesteund door onder meer de City University London en het Britse innovatie-agentschap Technology Strategy Board.

Veel details over de actie biedt de site nog niet. Een van de initiatiefnemers is Ryan Saunders, adviseur op het gebied van sociale media. Op zijn LinkedIn-profiel licht hij toe: ‘Piclet is an ambitious project seeking to reintroduce collaboration, fair distribution of profits and innovation into the stock photography market. The Technology Strategy Board, with its expertise in emerging technologies and collaborative R&D, and City University are among half a dozen partners working together on the Piclet solution.’

www.piclet.com