PictureThis#1 over context

Op dinsdag 25 maart zal in Galerie West de eerste editie van PictureThis plaatsvinden. Deze avond zal Bas vroege (Paradox.nl) in een vraaggesprek met Martijn Beekman (Zilveren Camera 2007) en Annelies Kuiper (nrc.next) onderzoeken hoe belangrijk de context is waarin een afbeelding wordt getoond.
Het persbericht:

In de creatieve sector vervult fotografie een belangrijke rol in visuele communicatie. Of het nu gaat om een portret in een jaarverslag, een autonome fotoreportage of een journalistieke bijdrage, beeld is niet meer weg te denken uit onze hedendaagse maatschappij.

Wanneer we spreken over fotografie als communicatiemiddel is het belangrijk te weten wat de context is waarin een foto wordt gepresenteerd of gepubliceerd. Het medium waarin een beeld wordt getoond
(magazine, krant, (foto)boek of tentoonstelling) heeft effect op de interpretatie van het beeld. Ook de inhoud
van een bijschrift, of het weglaten ervan kan de interpretatie van een beeld positief of negatief beïnvloeden.

In de eerste editie van PictureThis zullen we stilstaan bij het belang van de context waarin een beeld wordt gebruikt.

Onder leiding van Bas Vroege (Paradox.nl) zullen Martijn Beekman (Zilveren Camera 2007) en Annelies Kuiper (nrc.next) beide vanuit hun eigen werkgebied op dit onderwerp ingaan. Iedereen die geïnteresseerd is in fotografie, is op deze avond om 20.00 uur van harte welkom (toegang gratis).

Datum:
Dinsdag 25 maart 2008

Lokatie:
Galerie West
Groenewegje 136
2525 LR Den Haag

grafischplatformdenhaag.nl