Picturing Afghanistan: avond met Simon Norfolk in Foam

Op dinsdag 22 mei is Simon Norfolk te gast in het Foam. Hij zal vertellen over het werk dat hij maakte in Afghanistan. Zijn serie Cern is nu te zien in The New York Times Magazine Photographs tentoonstelling in Foam.
Norfolk zal vertellen over zijn projecten Afghanistan: Chronotopia (2002) en Burke + Norfolk (2010). In het dagelijks nieuws over Afghanistan ligt de nadruk op spectaculaire beelden van verwoesting en geweld. Norfolk gaat voorbij aan deze clichébeelden en kiest voor een andere benadering om het conflict vast te leggen.

Simon Norfolk (Nigeria 1963) heeft filosofie en sociologie gestudeerd aan de universiteiten van Oxford en Bristol. Hij begon als persfotograaf, heeft in de jaren 90 zijn focus gericht op landschapsfotografie maar is nu voornamelijk bekend als fotograaf van ‘battlefields’ en alles wat te maken heeft met oorlog voeren.

Chef Brian Boucher van het Foam Café verzorgt vóór het programma speciaal op deze avond een bijzonder diner, met biologische producten vers van de markt. Ook zijn er vegetarische opties. Een hoofdgerecht kost €12,50. Ook na afloop van het programma blijft het Foam Café open.

Kaarten kosten €8,50. Supporters van Foam (Fan, Club, Fund) betalen €5,00 (inclusief entree). Komt u dineren vooraf, dan is het kaartje gratis. Deze avond is in principe exclusief voor Foam Supporters en hun gasten. Pas als er na de voorinschrijfperiode plekken over zijn, gaan deze in de openbare verkoop. Voor reserveringen kunt u contact opnemen met foam@foam.org (aub melden of u ook wilt dineren). De avond begint om 19.30 uur.

De tentoonstelling The New York Times Magazine Photographs is nog te zien tot en met 30 mei 2012 in het Foam.

Foam