Pitchen bij Pride Photo special van de Donkere Kamer

Maandagavond 22 oktober 2012 vindt er een speciale editie van De Donkere Kamer plaats, gemaakt in samenwerking met Pride Photo Award. Deze extra aflevering van De Donkere Kamer zoekt drie fotografen die zich geïnspireerd voelen door het thema seksuele en gender-diversiteit en die hun project in drie minuten willen komen pitchen, met als doel geld op te halen om hun project te kunnen realiseren. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over de drie projecten.
Pride Photo Award is een internationale fotowedstrijd over seksuele en gender-diversiteit. Zij ijveren voor een genuanceerder beeld van homo’s en lesbo’s in de internationale beeldcultuur. Ga voor meer informatie naar de website van Pride Photo Award.

Crowdfunding is een populair onderwerp in de fotografie: de gezamenlijke financiering van een project door een netwerk van geïnteresseerden. Met ‘Pitch je fotoproject’ stelt De Donkere Kamer drie fotografen in staat hun projecten gefinancierd te krijgen door ‘de crowd’. De bezoekers van het programma betalen vijf euro entree en bepalen hoe de opbrengst van de avond verdeeld wordt over de drie fotografen. De FotografenFederatie vermeerdert het opgehaalde bedrag.

Dus: ben jij bezig met een fotoproject dat aansluit bij het thema van Pride Photo Award of voel je je geïnspireerd door het thema seksuele en gender-diversiteit en heb je een goed idee voor een fotoproject omtrent dit thema? Kun je een financiële bijdrage voor je fotoproject goed gebruiken? En vooral: heb jij een goed verhaal waarmee je het publiek in drie minuten denkt te kunnen overtuigen van je project?

Stuur dan uiterlijk dinsdag 9 oktober 2012 een mail met motivatie (waar heb je het geld voor nodig), projectplan (max. 1 A4), een recente cv en portfolio (max. 10 foto’s), dit alles in een enkele pdf van niet meer dan 5 MB naar: pitchjefotoproject@fotografenfederatie.nl en wie weet mag jij maandagavond 22 oktober 2012 je project komen presenteren!

Belangrijk!: Aanmeldingen die niet als een enkele pdf worden aangeleverd nemen wij niet mee in de selectie.

Tijdens De Donkere Kamer staat de fotografie van nu centraal. De Donkere Kamer is een initiatief van de FotografenFederatie in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, PhotoQ en Hollandse Hoogte.

Pride Photo Award 2012/ speciale editie De Donkere Kamer

ma. 22 oktober 2012 | 20:00 uur

Pakhuis de Zwijger | grote zaal

informatie en aanmelden voor het programma via http://www.dezwijger.nl/page/57306/nl

entree: 5 euro