Pitches leveren 1717 euro op

In een vrijwel uitverkochte zaal van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam vond afgelopen maandag de eerste aflevering van De Donkere Kamer plaats. Naast interviews waren er drie fotogfrafen die in drie minuten een lopend fotoproject konden pitchen: presenteren waarmee ze bezig zijn, gericht op een groot mogelijke respons van het publiek (225 bezoekers) die hun entreegeld moesten deponeren voor degene die het meest interessante project deed. Het leverde Anna-Marieke Hana 263 euro op (113 van het publiek plus 150 bonus van de FotografenFederatie), Jan-Dirk van den Burg 506 euro (356 plus 150 bonnus) en Masha Osipova 948 euro (648 plus 300 bonus).
Hana is bezig met een boek over de natuur in en rond de Gaasperplas in Amsterdam. Jan-Dirk van de Burg met een project over het fenomeen van de ‘olifantenpaden’ (afkortingen die inslijten in het gras omdat mensen niet de vierkante bochten van een aangelegd pad willen volgen) en Masha Osipova onderzoekt haar wortels in geboorteland Rusland.

Tijdens De Donkere Kamer #1 presenteerde fotograaf Marcel Molle hoe hij filmt, vertelde het duo WassinkLundgren hoe zij hun boekprojecten financieren, sprak Adriaan Monshouwer een column uit, interviewde Lars Boering directeur Han Sieveking van de Fotoacademie, vertelde fotografe Annie Hoogendoorn over haar werk en presenteerde Edie Peters een overzicht van de belangrijkse foto-evenementen in de komende maanden.

Op 10 januari orgnaiseren Pakhuis de Zwijger, Hollandse Hoogte, de FotografenFederatie en PhotoQ De Donkere Kamer #2

Webpagina De Donkere Kamer bij Pakhuis de Zwijger