Pixelmator goedkoop alternatief voor Photoshop

Weliswaar niet direct aan de PMA gelieerd, de lopende vakbeurs voor nieuwe technische snufjes in Las Vegas, maar toch een leuk weetje is het pakket voor beeldbewerking dat luistert naar de naam Pixelmator. Dit programma werd door de broers Saulias en Aidas Dailide ontwikkeld als ‘Photoshop for the rest us’.
Het pakket is geschreven in Cocoa en maakt volledig gebruik van het Core Image systeem in Mac OS X, dus het is alleen geschikt voor Mac gebruikers.

Die krijgen voor slechts 59 dollar wel een programma met een prachtige interface à la Aperture, compleet met doorzichtige paletten voorzien van bewegende iconen en HUD’s. Wie de tijd neemt om in Pixelmator even verder voorbij de oogstrelende interface te kijken moet bekennen dat het ongelooflijk veel Photoshop overeenkomsten vertoont.

De meeste zaken zitten er gewoon in, van gewone lagen en zelfs aanpassingslagen, tot en met de bekende gereedschappen zoals het kloonstempeltje en een uitgebreide set filters. Het programma werkt samen met een drukgevoelig pentablet en is geoptimaliseerd voor Mac OS X Leopard.

• Meer informatie: www.pixelmator.com

Dit bericht is gemaakt door de redactie van P|f, het vakblad voor fotografie en imaging waarmee PhotoQ kopij uitwisselt.