Playground van Jeroen Hofman nu in boekvorm

Jeroen Hofman heeft vorige week het boek gepresenteerd van zijn project Playground, de uitvoerige documentatie van oefenterreinen in Nederland, die hij meestal vanuit een hoogwerker vastlegde met een middenformaat-camera. Eerder won Hofman met de foto’s uit dit werk prijzen bij de Zilveren Camera en PANL.
Door liefhebbers is lang uitgekeken naar dit boek. Onder meer Martin Parr bestelde een exemplaar. Het boek is op A3-formaat. Omdat Hofman geen uitgever kon vinden die op zijn voorwaarden het boek wilde publiceren is het nu in eigen beheer uitgegeven.

Hofman omschrijft het boek zelf als een project dat Nederlandse terreinen in beeld brengt ‘waar brandweer, politie en defensie oefenen op realistische scenario’s. In surrealistische spooksteden proberen hulpdiensten zich voor te bereiden op iets wat de facto onkenbaar is: de toekomst. Binnen de grenzen van deze speelruimte lijkt de chaos even bedwingbaar – al is het maar voor de duur van de oefening.’

Het boek heeft een inleiding van prof. dr Pieter van Vollenhoven, voorheen voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, en veiligheidsexpert Rob de Wijk.

Playground is te koop in de PhotoQ Webshop.

www.jeroenhofman.com