Polaroid Enschede exit

De laatste fabriek ter wereld die nog onder de naam Polaroid de direct-klaar-films produceerde, is gesloten. De werknemers beleefden vandaag in Enschede hun laatste dag bij de firma. Fotograaf Sander Foederer legde onlangs in een reportage, geschoten op polaroids, hun laatste klussen vast. PhotoQ maakte een slideshow in mineur.

Kijk en luister: Polaroid Enschede exit


www.sanderfoederer.nl

In februari dit jaar schreef PhotoQ:

Polaroid beëindigt productie instant film

[10-02-2008] Gebruikers van instant fotomateriaal kunnen na 2009 niet meer bij Polaroid terecht. De firma Polaroid sluit de fabrieken in de VS, Mexico en Nederland (Enschede) waar de bekende rechthoekige klaar-voor-gebruik prints worden geproduceerd, zo lezen we in de Boston Globe.Polaroid gaat zich concentreren op digitale fotoproducten en platte tv-schermen. Vorig jaar hield het bedrijf al op met het produceren van camera’s.

Derde partijen kunnen in licentie de productie van Polaroid-film overnemen. Diehard gebruikers moeten dan van dergelijke producenten het papier met de bijzondere emulsie afnemen. Polaroid stopt niet alleen met de productie van consumentenfilm (de 600 serie) maar ook met professionele films en grootformaat-films.

• Boston Globe: Polaroid closing instant film factories

www.polaroid.com