Populairste camera’s, instellingen en blogs van 2012

Reuters publiceerde onlangs een lijst van de beste foto’s gemaakt in het jaar 2012. Deze lijst bestaat uit 95 foto’s die elk een ander evenement tonen, die verspreid over de hele wereld hebben plaatsgevonden in het afgelopen jaar. Bij elke foto wordt naast titel en bijschrift van de fotograaf ook informatie verstrekt over apparatuur, camera’s en instellingen die de fotograaf heeft ingezet bij het maken van de foto.
Gebruikers van de sociale nieuwswebsite Reddits maakten een lijst van de informatie over het apparatuur, waardoor er een overzicht ontstond over de meest gebruikte camera’s en instellingen. De meeste foto’s uit de lijst van Reuters zijn gemaakt met een Canon 1D Mark IV, met een 16-35mm lens, ingesteld op 1/320s, f/2.8 en een ISO van 200. De grafieken waarin de lijsten over het meest gebruikte apparatuur in zijn verwerkt staan in het artikel Most popular Camera and Settings for Reuters’ 2012 Photos of the Year.

Photoshelter Blog publiceerde onlangs The Best Photography Blog Posts of 2012, een alternatieve terugblik op het bijna afgelopen jaar met daarin leerzame, inspirerende en handige blogs, leuk om op een rustig moment eens door te nemen.

The Best Photography Blog Posts of 2012

Reuters: Best photos of the year 2012