Portretten beursbezoekers op iPad app

Fotografen Sander Nieuwenhuys en Bastiaan Heus bezochten de afgelopen jaren 120 verschillende Nederlandse evenementen en portretteerden daar 1680 unieke Nederlanders, zoals ze het zelf noemen. Zij selecteerden daaruit de beste 279 foto’s, die gebundeld zijn in het digitale fotoboek Holland & Co.Het ‘boek’ is verkrijgbaar in de App Store voor de iPad.
Bezoekers van het daklozendiner, tot de miljonairsfair, de huishoudbeurs tot de Kamasutrabeurs hadden geen idée dat zij die dag gefotografeerd zouden gaan worden, tot zij eenmaal in de mobiele studio van het fotografenduo stonden. De combinatie van een professionele studio, en “gewone”, niet gestylde mensen die onvoorbereid de studio instapten, geeft een puur beeld van de Nederlander op zoek naar vermaak, zo schrijven Heus en Nieuwenhuys.

Waar de prijs voor een gedrukt fotoboek makkelijk 40 euro of meer bedraagt kost dit digitale fotoboek slechts €1,59, aldus de makers, die er op deze manier voor hebben gekozen ‘om zo een zo breed en divers mogelijk publiek te bereiken’.

De portretten series zijn de afgelopen jaren gepubliceerd in Het Parool , NRC Handelsblad en de Nieuwe Revu.

App is te downloaden via iTunes