Postcodeloterij verlengt financiering World Press Photo

De Nationale Postcode Loterij heeft aangekondigd de samenwerking met World Press Photo met vijf jaar te verlengen. Sinds 2004 ontvangt World Press Photo jaarlijks € 500.000 van de Nationale Postcode Loterij. In het laatste jaar van de overeenkomst, dit jaar dus, is de samenwerking geëvalueerd. De positieve aanbeveling voor voortzetting van de relatie is door de Raad van Commissarissen van de loterij overgenomen. Ook in de periode 2014 tot en met 2018 ontvangt World Press Photo steun voor haar werkzaamheden, aldus een persbericht.

Het bericht vervolgt:

Michiel Verboven, managing director Nationale Postcode Loterij: “De missie van World Press Photo is het ondersteunen van persfotografen, zichtbaarheid geven aan hun werk en het stimuleren van persvrijheid op internationaal niveau. Professionele fotojournalistiek is een middel om mensen te inspireren, te vormen, te motiveren en te helpen de wereld te begrijpen. Dankzij de 2,5 miljoen trouwe deelnemers van de Nationale Postcode Loterij kunnen we de steun aan World Press Photo continueren. Wij kijken uit naar de voortzetting van de succesvolle samenwerking”.

De Nationale Postcode Loterij steunt de stichting al sinds 2004. Michiel Munneke, directeur World Press Photo, zegt hierover: “We zijn ontzettend dankbaar voor de steun die we krijgen van de Nationale Postcode Loterij. Een van de vele initiatieven die dankzij de loterij georganiseerd konden worden is Reporting Change, een gezamenlijk programma met Human Rights Watch dat zich richt op de training en bevordering van een sterke, professionele en zelfstandige visuele journalistiek in Noord-Afrika. In de zomer van 2014 zal er in het kader van dit project een manifestatie in Nederland plaatsvinden.”

Sinds 1989 werft de Nationale Postcode Loterij fondsen ter ondersteuning van organisaties die zich inzetten voor een meer rechtvaardige en groenere wereld. Vijftig procent van de totale inleg wordt besteed aan goede doelen. De loterij is uitgegroeid tot de grootste goede doelen loterij in Nederland, met in totaal 90 beneficiënten. Sinds de oprichting heeft de Postcode Loterij meer dan EUR 3 miljard aan goede doelen uitgekeerd.

World Press Photo ontvangt steun van de Nationale Postcode Loterij en wordt wereldwijd gesponsord door Canon.

Over World Press Photo
World Press Photo organiseert de meest prestigieuze internationale wedstrijd in de visuele journalistiek. De stichting heeft zich verplicht tot het wereldwijd steunen en bevorderen van een hoog niveau in de fotojournalistiek en documentaire rapportage. Zij heeft zich tevens als doel gesteld bij het publiek belangstelling en waardering te genereren voor het werk van fotografen en andere visuele journalisten en voor de vrije uitwisseling van informatie. De stichting houdt zich onder andere bezig met het organiseren van jaarlijkse wedstrijden voor foto- en multimediajournalistiek en tentoonstellingen overal ter wereld. De programma’s van de World Press Photo Academy richten zich op het stimuleren van visuele journalistiek van hoge kwaliteit door middel van educatieve projecten, beurzen en diverse publicaties. World Press Photo is een onafhankelijke non-profitorganisatie die in 1955 is opgericht in Amsterdam, waar zij nog steeds gevestigd is.
www.worldpressphoto.org