‘Premiejagers’ vernielen journalistengraf Cambodja

Twee avonturiers uit Australië hebben onlangs in Cambodja een graf uitgediept waarin mogelijk twaalf verslaggevers en fotografen rond 1970 zijn begraven na hun executie door de Rode Khmer, die indertijd in dat land een bloedige dictatuur in stand hielden. Vietnam-fotograaf Tim Page (samensteller van het boek Requiem, over fotografen die om het leven kwamen tijdens de Vietnam-oorlog) is kwaad op het tweetal omdat ze met een mechanische kraan hebben gegraven en daarbij vermoedelijk veel hebben vernield.
De twee avonturiers, David MacMillan (29) en Keith Rotheram (60) hebben een deel van de opgegraven resten overhandigd aan de Amerikaanse amabassade in Phnom Penh, voor identificatie door het Joint Prisoners of War, Missing in Action Accounting Command in Hawaii.

Mogelijk bevinden zich in de vondst de resten van Sean Flynn, enig kind van Hollywood-ster Erroll Flynn. Sean Flynn verdween in 1970 samen met Dana Stone toen zij per motor reisden van Saigon naar Cambodja.

Met enige regelmaat zoeken premiejagers naar resten van Amerikaanse militairen en journalisten in Indochina, in de hoop dat een vondst wordt vergoed door de familie van de overledenen.

The Australian: Bounty hunters risk damage to Vietnam war grave

Wikipedia:
Sean Flynn
Dana Stone
Tim Page

Digital Journalist: Requiem