Presentatie fotoproject Afghanistan

Dinsdag 8 juli presenteert de hulporganisatie AINA een project om Afghaanse fotografen vakkundig te scholen. De bijeenkomst ‘Afghanistan door Afghaanse ogen’ begint om 10 uur in het gebouw van de NVJ (Joh. Vermeerstraat 22 in Amsterdam).
AINA is een Franse organisatie die is opgericht door de wereldberoemde fotograaf Reza. Met hulp van onder meer enkele VN-organisaties is in 2002 in Kabul het Afghan Media & Culture Center opgericht. Vanuit dit centrum worden onder meer het Engelstalige weekblad Kabul Weekly, het vrouwenblad Malalai en het jeugdblad Parvaz uitgegeven. Daarnaast zijn er journalistieke trainingen.

AINA-directeur Eric Davin zal een toelichting geven en met name de fotografie-opleiding nader belichten. Twintig fotografen zijn inmiddels mede door Reza getraind.

Na de presentatie is er ruimte voor discussie over de toekomst van de Afghaanse media en de speciale rol hierbij van persfotografie.
De bijeenkomst is mede-georganiseerd door de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie CAF/SCO.

Toegang is gratis, maar er is een beperkt aantal plaatsen. Aanmelden via email of telefoon (035-6250119) bij Kenneth van Toll.

www.ainaworld.org