Presentatie ‘Lichtpapier’ in Antwerpen

Naar aanleiding van de uitgave van het boek ‘Lichtpapier’ met de essays over fotografie van de ‘incontournable’ van de Belgische fotokritiek Dirk Lauwaert,  organiseert het FotoMuseum Antwerpen op 29 mei een dubbelgesprek. Fotograaf Marc Horemans stelt zijn nieuwe beeldbrief SYM voor met  foto’s en teksten van de stad Dresden. Hij toont een tiental beelden en spreekt met Herman De Winné, presentator en redacteur van het cultuurprogramma Ramblas bij Klara, over het geheugen van de plek.
Herman De Winné leest voor uit Dirk Lauwaert’s essay ‘Het locale en de eindeloze plek’, dat voor het eerst een Engelse vertaling kreeg in EXTRA, het nieuwe fotomuseum magazine.

Dirk Lauwaert vertelt over zijn Citygraphy–project, een ambitieus onderzoek naar fotografie en stedelijkheid in het Europa van eind 19de – begin 20ste eeuw. Vervolgens gaat Dirk Lauwaert in gesprek met Herman De Winné over zijn ambivalente verhouding tot de fotografie. Heeft de fotografie eigenlijk wel een vaste plaats ? Wat vertellen foto’s ? Wat kan je als kijker en schrijver uiteindelijk over foto’s zeggen?

LIVE in het Antwerpse FotoMuseum:
Marc Horemans en DIRK LAUWAERT in gesprek met Herman De Winné
29 mei 2008
20 u, kleine zaal.

*Lichtpapier is het derde deel in de reeks ‘Bibliotheek van de fotografie’, uitgegeven door de fotomusea van Rotterdam en Antwerpen.