Presentatie Vincent LaForet in Amsterdam

Op woensdag 14 maart zal Vincent LaForet een presentatie geven over zijn werk in de Beurs van Berlage in Amsterdam. LaForet staat bekend om zijn vooruitstrevende manier van fotograferen en verhalen vertellen. Hij is tevens pionier op het gebied van tilt-shift, luchtfotografie en het filmen met HDSLR camera’s.LaForet zal in zijn lezing vertellen hoe deze camera’s en Adobe programma’s als Premiere pro en After Effects zijn loopbaan als filmmaker hebben veranderd.

LaForet houdt van zijn speeltjes, zoals hij ze zelf noemt op zijn website. ‘Als ik met een op afstand bestuurbare helikopter kan doen wat ik eerst niet voor mogelijk kon houden dan ben ik helemaal gelukkig.’Het verhaal laten overschaduwen door zijn gadgets wil hij nooit doen. Idee en inhoud zijn het belangrijkst, leerde hij als 15-jarige stagiaire bij Los Angeles Times en persbureau Reuters.

Dat motto leverde hem op zijn 25ste een Pulitzer Prize op voor Feature Photography en een vast contract bij de New York Times.Tijdens zijn verdere carrière werkte hij voor bladen als Vanity Fair, The New York Times Magazine, National Geographic, Sports Illustrated, Time, Newsweek en Life en werd hij drievoudig winnaar van het Cannes Lions International Advertising Festival.

Aanmelden voor de presentatie kan tot en met 7 maart 2012 via deze link.

blog.vincentlaforet.com
www.laforetvisuals.com

Mobius from Vincent Laforet on Vimeo.