Pride Photo Award 2012 te zien in Oude Kerk

Op vrijdag 28 september opent Andrée van Es, wethouder van Amsterdam, de expositie van Pride Photo Award 2012 in De Oude Kerk van Amsterdam. Voorafgaand aan de opening reikt Pride Photo Award voorzitter Dennis Boutkan de prijzen uit aan de winnaars. De expositie van de winnende foto’s is tot en met zondag 28 oktober te zien in De Oude Kerk in het centrum van Amsterdam, aldus een persbericht.
Het bericht vervolgt:

Op 19 juli jl. werden de winnaars van Pride Photo Award 2012 bekend gemaakt. De Nederlandse fotograaf Chris Rijksen won de Pride Photo Award 2012 met een foto uit zijn serie ‘Gender as a Performance’, waarin hij gender voorstelt als een performance en niet gerelateerd aan biologische aspecten. Chris Rijksen, student aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK) was een van de 209 deelnemers uit 40 landen die dit jaar meededen.

Tijdens de prijsuitreiking zal juryvoorzitter Christian Caujolle de keuze van de jury toelichten. Van de twaalf fotografen die een prijs wonnen in een van de vier categorieën of een Speciale Vermelding kregen zijn er tien aanwezig bij de prijsuitreiking. Zij ontvangen hun prijs uit handen van Dennis Boutkan, voorzitter van Pride Photo Award.

De expositie bevat de winnende foto’s van Jose Manuel Alorda, Bram Belloni, Tobin Bryce Jones, Guang Hui Chan, Luca Desienna, Diederick Habermehl, Risk Hazekamp, Alvaro Laiz, JJ Levine, Jennifer Lea Osborne, Chris Rijksen, Pacifico Silano, Anna-stina Treumund, Lorenzo Triburgo en Fabian Weiss. De expositie is samengesteld door Marga Rotteveel (Photorevolt) en is van zaterdag 29 september tot en met zondag 28 oktober te zien in De Oude Kerk in Amsterdam, Oudekerksplein 23. Open: maandag t/m zaterdag 11:00 – 17:00 uur / zondag 13:00 – 17:00 uur.

Amsterdammers kunnen gratis naar de expositie als zij een foto van zichzelf meenemen of sturen naar lookatme@pridephotoaward.org. Zij nemen dan deel aan het lokale fotoproject Look at me! Al die foto’s van Amsterdammers bij elkaar geven een inkijkje in de diversiteit van de stad. Door mee te doen aan Look at me! laten zij zien dat Amsterdam een tolerante en diverse stad moet blijven.

Pride Photo Award is een jaarlijkse internationale fotowedstrijd voor professionele foto’s over seksuele- en gender diversiteit en streeft naar een genuanceerde beeldvorming en acceptatie van deze diversiteit.

Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief) en Stichting Homomonument, met steun en advies van Foam en World Press Photo.

De editie 2012 wordt mogelijk gemaakt door het VSBfonds, het SNS REAAL Fonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, de gemeente Amsterdam en de stadsdelen.

www.prideophotoaward.org