Pride Photo Award maakt juryleden bekend

Vandaag maakt Pride Photo Award de jury van 2013 bekend. De jury voor deze internationale fotowedstrijd over seksuele en gender diversiteit bevat een aantal zwaargewichten uit de internationale fotografiewereld, aldus een persbericht: Stephen Mayes, Colin Jacobson, Giovanna Calvenzi, Isabel Muñoz en Jane Jackson.
Het persbericht vervolgt:

Voorzitter van de jury is Stephen Mayes (VK), de Managing Director van VII Photo Agency New York. Van 2004-2012 was hij secretaris van World Press Photo. Hij heeft gewerkt met fotografen in alle disciplines, inclusief mode, kunst en commerciële fotografie. Mayes publiceert regelmatig artikelen over de ethiek en andere actuele vraagstukken in de fotojournalistiek.

Colin Jacobson is een Britse freelance beeldredacteur, columnist en criticus. Hij heeft Reportage, een kwartaalblad over fotojournalistiek opgericht, en was chef beeldredactie voor The Economist, The Observer Magazine en The Independent Magazine. Verder doceerde Jacobson fotojournalistiek aan de Universiteit van Westminster. Hij was redacteur van boeken over de Ierse fotojournalistiek en censuur en propaganda in fotografie.

Giovanna Calvenzi (Italië) heeft gewerkt als chef beeldredactie en hoofd fotografie voor verschillende tijdschriften waaronder Vanity Fair, Glamour en Moda. Sinds 2000 werkt ze als chef beeldredactie van Sportweek (Gazetta dello Sport). Ze was ontwerper en curator van meerdere tentoonstellingen en boeken over moderne fotografie. In 1998 was ze artistiek directeur van de Rencontres d’Arles en in 2002 gastcurator bij PhotoEspaña.

Isabel Muñoz (Spanje) is een van de meest tentoongestelde Spaanse fotografen. Muñoz reisde over de gehele wereld om de schoonheid van het menselijk lichaam vast te leggen. Haar werken zijn tentoongesteld in het Maison Européenne de la Photographie in Parijs, het New Museum of Contemporary Art in New York en het Contemporary Arts Museum in Houston.

En tot slot Jane Jackson (VS), directeur emeritus en adviseur van de Sir Elton John Photography Collection, een van de grootste particuliere verzamelingen met vele topwerken uit de twintigste eeuw. Voor ze curator werd van deze privéverzameling leidde ze Jackson Fine Art, een galerie die zich specialiseert in moderne fotografie.

De jury selecteert in juni de winnaars in drie vaste categorieën: Documentary, Gender en Open en één categorie met een jaarlijks wisselend thema. Voor 2013 is dat: ‘Extremely Normal’. De wedstrijd loopt van medio april tot eind mei 2013.

Fotografen die deel willen nemen aan de competitie kunnen zich tussen april en mei 2013 opgeven op www.pridephotoaward.org. De uitreiking zal plaatsvinden op 23 augustus 2013 in de Oude Kerk te Amsterdam. De expositie zal vervolgens in meerdere Nederlandse steden worden tentoongesteld.