Prijs voor presentatie Fotoacademie

Donderdag 16 april mocht de Fotoacademie in Your Space in Rotterdam een Nieuwe Maan in ontvangst nemen, zo meldt een persbericht. Deze waarderingsprijs van 3000 euro gaat naar het museum en de galerie met het beste programma tijdens de Museumnacht. De Fotacademie, dit jaar voor het eerst deelnemer aan de nacht, was samen met Galerie Mama en V2 genomineerd in de categorie galeries en overige instellingen.
Volgens de jury, samengesteld uit duo’s van prominenten en jongeren, verdient de Fotoacademie de Nieuwe Maan vanwege de dynamische, professionele en toegankelijke presentatie voor een breed en jong publiek. De live fotoshoots door Liselotte Schuppers en Fleur Koning waren verleidelijk en inspirerend en spraken daarmee jongeren direct aan. Het publiek kon de voorbereidingen voor de shoots volgen en meekijken tijdens styling & visagie. Ook de aanwijzingen en het commentaar van de fotografen waren live te volgen waardoor de bezoekers een uitgebreid kijkje in de keuken van de modefotografie kregen.

Het persbericht meldt verder:
De Fotoacademie debuteerde op 7 maart met een spectaculair en succesvol programma met als thema Re:tro. Het liep storm in het gebouw aan de Conradstraat waar ook de Fotoschool en de Fotogalerie Rotterdam gevestigd zijn. Ruim 900 bezoekers konden een breed programma met o.a. live fotoshoots, filmvertoningen en workshops volgen. Deze multidisciplinaire aanpak creëerde een interactieve belevenis voor de Museumnachtbezoeker.

De bedenker/organisator van het programma-aanbod was Jee Mol.

www.fotoacademie.nl