Prijsvraag: raad en win ‘Het Nederlandse Fotoboek’

PhotoQ organiseert in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum een prijsvraag over Het Nederlandse Fotoboek dat zaterdagavond is gepresenteerd in het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam. Wie de meeste juiste titels raadt van de fotoboeken in de stapel op bijgaande foto maakt kans op een exemplaar van het boek of een set van twee vrijkaarten voor de tentoonstelling in het museum.

De tentoonstelling toont een selectie van de titels uit de publicatie, samen met gerelateerde dummies, foto’s, contactafdrukken, ontwerpschetsen en een selectie kinderfotoboeken. Het maakproces, de samenwerking tussen fotograaf en grafisch vormgever én de ontwikkeling van het fotoboek sinds 1945 komen aan bod. Door de tijdspanne waarin de getoonde fotoboeken zijn gemaakt, wordt ook de nieuwste geschiedenis van Nederland zichtbaar.

Zowel het boek als de tentoonstelling presenteren de geselecteerde fotoboeken binnen zes thema’s: het landschap, de stad, het reizen, de jeugdcultuur, de economie en de autonome expressie. Per thema worden de opmerkelijkste fotoboeken uitgelicht. In de tentoonstelling Feest van het Fotoboek worden ook specifieke kenmerken van het fotoboek zoals de dummy, de oplage en de druktechniek toegelicht aan de hand van sprekende voorbeelden. Met het beroemde Een liefdesgeschiedenis in Saint Germain des Prés van Ed van der Elsken wordt bijvoorbeeld de verhouding tussen het medium film en het fotoboek getoond. Naast bekende fotoboeken zoals het Vuur aan zee en Anton Corbijns Famouz worden ook de mooiste kinderfotoboeken gepresenteerd.

Klik om de foto groot te bekijken

Wil je kans maken op een boek ter waarde van 49,50 euro of kaartjes voor de tentoonstelling?
PhotoQ mag namens het Nederlands Fotomuseum twee boeken en vijf maal twee vrijkaarten weggeven.

De twee inzenders die de meeste titels raden uit de stapel op de foto hierboven winnen een boek, de nummers drie t/m zeven winnen twee vrijkaarten. Inzenden kan tot en met maandagochtend 19 maart 2012 naar info@photoq.nl.
Mails die binnenkomen na 19 maart om 10 uur nemen we niet meer in behandeling. De winnaars worden later die dag bekend gemaakt.

Lees alles over de tentoonstelling op www.nederlandsfotomuseum.nl

TENTOONSTELLING
Feest van het Fotoboek
Nederlands Fotomuseum, Wilhelminakade 332, Rotterdam
10 maart t/m 20 mei 2012

BOEK
Het Nederlandse Fotoboek
Samenstelling en redactie Frits Gierstberg, Rik Suermondt
Auteurs: Tamara Berghmans, Flip Bool, Patricia Börger, Martijn van den Broek, Karen Duking, Frits Gierstberg, Karin Krijgsman, Claudia Küssel, Pieter van Leeuwen, Pim Milo, Mirelle Thijsen, Mireille de Putter, Max van Rooy, Bart Sorgedrager, Rik Suermondt, Anneke van Veen
Gebonden | 240 pagina’s | 24 x 28 cm
NAi Uitgevers
ISBN 978-90-5662-845-1

Bestel bij bol.com: