Programma BredaPhoto is rond

Het BredaPhoto international photo festival staat weer voor de deur. Van 13 september t/m 21 oktober staat de hele stad in het teken van fotografie met als centraal thema ‘homo empathicus’.
Het persbericht legt uit: ‘Onder dit thema zullen alle deelnemende fotografen de mens in een roerige wereld laten zien, de menselijke aspecten van deze tijd door de ogen van fotografen die de focus leggen op goede hoop, vertrouwen en empathie.’

Binnen het thema worden ruim vijftig fotografen gepresenteerd met hun recentste en beste werken. Naast publiekslievelingen als Larry Towell en Mikhael Subotzky van het fotografencollectief Magnum komen ook studenten prominent aan bod in het programma; van academies uit Nederland en Belgie zijn 16 studenten na grondige selectierondes uitgenodigd deel te nemen aan het hoofdprogramma.

Verder zijn er onder meer tentoonstellingen in combinatie met boekpresentaties van onder meer Peter Marten, Teun Voeten en Michiel Brouwer. PhotoQ organiseert deze keer de boekwinkel in de Stadsgalerij. Naast boeken van de bekende uitgevers is er veel ruimte voor fotografen die zelf boeken uitgeven (meer informatie via info@photoq.nl).

TIjdens BredaPhoto is er ook veel aandacht voor bewegend beeld. Zo heeft Carel van Hees de opdracht om een installatie in beeld en geluid te maken en is er verder onder meer werk te zien van Fieldeye-columniste Claudia Sola in Lokaal 01.

Alle informatie op www.bredaphoto.nl