Programma De Donkere Kamer #2 is rond

Op 10 januari organiseren de Fotografenfederatie, Hollandse Hoogte en PhotoQ in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam de tweede aflevering van De Donkere Kamer, een avond met interviews, presentaties en pitches. Gasten zijn onder meer Morad Bouchakour, Joost van Broek, Reinier Gerritsen, Collette Olof, Nina Post, Philippe Vogelenzang en Eelco van Welie.

De Donkere Kamer from iris box on Vimeo.

Joost van den Broek vertelt over zijn favoriete camera. Reinier Gerritsen houdt in een gesproken column een pleidooi voor digitale fotografie. Philippe Vogelenzang laat zien hoe hij te werk gaat op het grensvlak van mode- en kunstfotografie. Colette Olof (curator bij FOAM) vertelt welke beloftevolle talenten binnenkort komen boven drijven.

Verder gaan fotograaf Morad Bouchakour, Eelco van Welie (directeur/uitgever NAi Uitgevers en Nina Post (uitgever Post Editions) in gesprek over de voor- en nadelen van een fotoboek bij een uitgeverij of in eigen beheer (de aanvankelijk geprogrammeerde Maarten Schilt kan niet komen). Tenslotte zullen wederom drie fotografen hun project in drie minuten pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze drie projecten. De presentatie van de avond is in handen van Lars Boering (directeur FotografenFederatie) en Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ).

Meer: De Donkere Kamer