Programma Imagination 2011 rond

Imagination 2011 heeft zijn sprekersprogramma compleet. Het fotografie-evenement dat op 30 en 31 oktober plaatsvindt in de Maastrichtse Bonbonnière presenteerde onlangs Robert Gallagher als vierde en tevens laatste spreker, zo meldt een persbericht.
Het bericht vervolgt:

In een eerder stadium wist de organisatie al Joe Buissink, Christian Kettiger en Arthur Mebius te strikken. Alle vier de fotografen zullen tijdens het evenement een masterclass verzorgen, waarbij ze hun eigen werk presenteren en live on stage met een model aan de slag gaan.

De geboren Brit Robert Gallagher werkt momenteel vanuit Santa Monica (VS) en staat te boek als een uiterst veelzijdige fotograaf. In zijn rijke carrière schoot hij reclamecampagnes voor onder meer Nike en Pepsi en werkte hij voor talloze bladen, van lifestyle-, mode- en sportmagazines tot ‘serieuzere’ bladen als Der Spiegel. Gallagher sleepte al diverse eervolle vermeldingen, nominaties en prijzen in de wacht. Zijn veelgeprezen reportage ‘Ground Hero’s – Potraits of September 11’ behoort zelfs tot de permanente collectie van de National Portrait Gallery in Londen.

“Gallaghers werk kenmerkt zich door een hoge mate van ongekunsteldheid. Weinig anderen slagen erin op zo’n pretentieloze manier de fotografie te bedrijven”, aldus fotograaf en medeorganisator Roy Wanders. Imagination 2011 is het vlaggenschip van de sir Lyone Foundation, een stichting ter promotie van de Europese vakfotografie en een samenwerking tussen Wanders en congresorganisator Niels Klinkhamer. Met het contracteren van internationale fotografen van naam en faam wil Imagination vakfotografen bijeenbrengen en samenwerking stimuleren. Omdat het evenement tevens een belangrijke impuls vormt voor Maastrichts kandidatuur voor de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018, kan het evenement rekenen op de steun van onder andere gemeente Maastricht en provincie Limburg.

www.imaginationconference.eu