Programma Noorderlicht rond: 115 fotografen uit 36 landen

De 19e Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie Terra Cognita gaat over de relatie tussen mens en natuur. Hiervoor selecteerde Noorderlicht uit 1700 inzendingen werk van 115 fotografen, van jong talent tot grote namen, afkomstig uit 36 landen. Noorderlicht is van 2 september t/m 7 oktober te zien op vier locaties in Friesland: Landgoed Oranjewoud, Drachten, Heerenveen en Leeuwarden.
In een persbericht meldt de organisatie:
‘Wat opvalt is het enorme artistieke veld waarin de fotografen en kunstenaars zich bewegen. Tegenover ongemanipuleerde straight photography staat fotografie die in een technologische vloedgolf aan nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden tot stand is gekomen. Soms komt er zelfs geen camera meer aan te pas. Noorderlicht schroomt echter ook zeker niet de schoonheid van het oude analoge ambacht met groot respect te tonen. In Terra Cognita zijn ze gelijkwaardig aan elkaar.’

Hoofdlocatie van Terra Cognita is Museum Belvédère bij Heerenveen. Het museum ligt in Museumpark Landgoed Oranjewoud, met prachtige tuinen en waterpartijen en een rijke cultuurhistorie. Een groot deel van de tentoonstelling is geïnstalleerd in de buitenruimte rondom het museum.

Een kleine selectie uit de lijst van fotografen: Rena Effendi, Stuart Franklin, Scarlett Hooft Graafland, Mischa de Ridder, Gerco de Ruijter, Anastasia Taylor-Lind.

Iedere zondag zijn er lezingen, te beginnen op 2 september met Marco Vernaschi, Jörg Colberg, Graeme Williams, Toni Hafkenscheid en Sharon Harper.

En hierbij het programmaboekje om gratis door te bladeren: