Programma rond voor speciale Donkere Kamer Pride Photo Award

Komende maandag, 22 oktober, is er een speciale editie van de Donkere Kamer in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, geheel gewijd aan de Pride Photo Award 2012, met interviews, pitches en een brainstorm over aandacht voor mensenrechten (met name gericht op seksuele en gender-kwesties) in de media.
Het persbericht:

In deze speciale editie over fotografie van nu vertellen Marga Rotteveel (curator) en Joeri Kempen (projectmanager) over Pride Photo Award, een wedstrijd voor foto’s over seksuele- en gender- diversiteit. Trea van Drunen (die tien jaar lang de transformatie van Leon volgt en in 2011 de eerste winnaar van PPA werd) en Chris Rijksen (die zichzelf in wisselende identiteiten treffend fotografeert en daarmee dit jaar de hoofdprijs won) lichten hun werk toe. Drie fotografen pitchen hun foto’s rond het thema van Pride Photo Award.

In een brainstorm met als titel Zending gemist: blaft de waakhond ook over de grenzen heen? wisselen fotografen en televisiemakers van gedachten over de vraag of de verantwoordelijkheid van de media ook over de grenzen reikt. Hoe kun je mensenrechtenschendingen in het buitenland aan de kaak stellen zonder de geportretteerden in gevaar te brengen? Welke kanalen gebruik je om het publiek te bereiken, ook wanneer de camera’s alweer op een andere misstand elders in de wereld gericht staan?

Met onder meer: Stan van Engelen, hoofdredacteur VPRO TV; fotografen Jan van Breda (portretteert de gay-scene) en Anya van Lit (o.v.) (Trouw) en meerdere internationale fotografen en documentaire- makers die vanuit de zaal of via Skype vertellen over hun ervaringen. Aan het eind van de avond bepaalt het publiek hoe het entreegeld wordt verdeeld onder de drie pitchers. Dit alles onder leiding van Lars Boering (directeur FotografenFederatie) en Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ).

Meer informatie bij www.pridephotoaward.org en www.dezwijger.nl/dedonkerekamer