Project Crossings van Poike Stomps over de helft

Poike Stomps heeft nu 22 hoofdsteden bezocht en is daarmee over de helft met het project Crossings. Wel heeft Stomps het aantal hoofdsteden uitgebreid van 40 naar 42, de steden Kiev en Minsk zal hij ook nog gaan bezoeken.
In september 2011 haalde Stomps door middel van crowdfunding via voordekunst.nl genoeg geld op om het project groots aan te pakken. Hij wil 42 oversteekplaatsen gaan fotograferen in 42 hoofdsteden. Deze foto’s zullen een geheel gaan vormen waarin verschillen en overeenkomsten tussen steden en mensen zichtbaar worden.

Een kruispunt kan een plek zijn waar je elkaar tegenkomt. Deze ontmoeting gaat vaak zo snel dat het haast onopgemerkt blijft. Voor Stomps is dit een metafoor voor de ontmoetingen van verschillende culturen binnen Europa. Om het project Crossings onder de aandacht te brengen maakt Poike Stomps gebruik van sociale media.

Door middel van een speciale facebookpagina voor het project, twitter en een weblog houdt Stomps het publiek op de hoogte van zijn ervaringen en de ontwikkelingen van het project. Daarnaast gebruikt Stomps de sociale media voor het vinden van assistenten en andere contacten in de verschillende hoofdsteden.

Op dit moment is Stomps aangekomen in de laatste hoofdstad van zijn rondreis langs Helsinki, Tallinn, Riga,Vilnius en Warschau. Na een korte pauze zal hij daarna verder gaan reizen langs de steden Ankara, Nicoisia, Wenen en Bratislava en daarna een planning maken voor de overige 15 steden.

Poike Stomps: ‘Het is naast een flinke klus een ongelooflijk mooi avontuur waarin ik veel ontdek over ons Europa en elke land op zich. Daarnaast leer ik zo ongelooflijk veel mensen kennen en doe ik in elk land contacten op. Tijdens het reizen en fotograferen blijf ik me telkens weer verbazen over hoe speciaal ons continent is. Met zoveel relatief onbekendere plekken. De Baltische staten zijn door Nederlanders een weinig bezocht gebied maar de Engelse en de Spanjaarden zijn daar al veel aanwezig.( De Scandinaviërs natuurlijk ook en de (Wit) Russen)’.

Weblog Poike Stomps-Crossings

Eerder op PhotoQ:
Crowdfunding Crossings gaat de goede kant op