Publiekspoll: wie verdient volgens jou de Dutch Doc Award?

Net als vorig jaar biedt PhotoQ in samenwerking met Dutch Doc Award het publiek de mogelijkheid om een stem uit te brengen op een van de zes kandidaten voor de prijs voor de beste Nederlandse documentaire fotografie. Wie moet er volgens jou winnnen: Kadir van Lohuizen? Peter Dekens? Ben Krewinkel? Jacqueline Hassink? Robert Knoth en Antoinette de Jong? Hans van der Meer?
Benieuwd of de uitslag van deze poil net zo verrassend zal zijn als die van de vorige keer. Toen won Carel van Hees de poll en Pauline Oltheten de hoofdprijs (terwijl haar boek in de poll op de vijfde plaats was blijven steken).

Stem en zie wie het meest populair is in de tussenstand.

Klik op de titels om meer van het genomineerde werk zien.

Wil je het werk nog beter zien? Ga dan naar het Tropenmuseum in Amsterdam, waar van 26 april tot en met 9 juni het genomineerde werk wordt geëxposeerd. Bovendien is de expositie Vroeger is een ver land van Anoek Steketee te zien, die is gemaakt in opdracht van het Tropenmuseum.

Op 5 juni is de bekendmaking van het documentaire fotografieproject dat door jury wordt beloond met de Dutch Doc Award 2012, een geldbedrag van 20 duizend euro. Bij die gelegenheid zal Rutger Pontzen, kunstcriticus van de Volkskrant een essay uitspreken over de staat van de Nederlandse fotografie.

Op 8 juni staat het Tropenmuseum nogmaals in het teken van de documentaire fotografie: een dag vol presentaties en debat met onder anderen Anaïs Lopez, Anoek Steketee en de genomineerden voor de Dutch Doc Award 2013.