Pulitzer prize-winnaar geeft workshop over verhalende journalistiek

Om in te spelen op de trend waarin geluid en bewegend beeld steeds meer worden gecombineerd met fotografie, organiseert de stichting INJN (Initiatief Narratieve Journalistiek Nederland)de Eerste Conferentie voor Verhalende Journalistiek. Tijdens de conferentie wordt ingegaan op de vraag:Hoe vertel je eigenlijk een goed verhaal met beeld en geluid?
Op het programma staan verschillende workshops en lezingen, met onder andereMargje de Koning, hoofd documentaire omroep IKON, die met veel voorbeelden laat zien wat wel en niet werkt. Wat is specifiek aan het vertellen van een verhaal in (bewegend) beeld? Hoe zuig je de kijker vanaf de eerste minuut in het verhaal en hoe houd je die aandacht vast? Hoe klinkt de stem van de maker door in het verhaal?

Daarnaast wordt er ingegaan op wat de universele aspecten zijn van een goed verhaal. Zo geeft Chana Joffe-Walt (radiojournalist voor o.a. NPR, publieke radio in de VS ) een workshop over verhalende radio en is er een workshop van Pulitzer prize-winnaar Thomas French (journalist)over de structuur van een verhaal. Een must voor iedereen die een boeiend verhaal wil vertellen, of dat nu met beeld, geluid of op schrift is.

De Eerste Conferentie voor Verhalende Journalistiek vindt plaats op 1 april in de Universiteit van Amsterdam.

De inschrijving is open vanaf 1 maart.

www.verhalendejournalistiek.nl