Pulitzers voor fotografie naar Washington Post en LA Times

De Puliltzer Prize 2011 voor nieuwsfotografie gaat naar Carol Guzy, Nikki Kahn and Ricky Carioti van The Washington Post. De Pulitzer Prize voor reportagefotografie naar Barbara Davidson van de Los Angeles Times.
Het drietal van de Washington Post krijgt de prijs (10 duizend dollar) voor ‘hun gedetailleerde portret van verdriet en wanhoop na de catastrofale aardbeving die Haiti vorig jaar trof.

De andere genomineerden in de categorie nieuwsfootgrafie waren Daniel Berehulak en Paula Bronstein van Getty Images met hun reportage over de overstromingen in Pakistan, en Carolyn Cole van de Los Angeles Times over de olievervuiling in de Golf van Mexico.

Winnende foto’s Breaking News Photography

De prijs voor de beste reportage-fotografie (eveneens 10 duizend dollar) is Barbara Davidson voor haar ‘intieme verhaal over onschuldige burgers die werden gedood of gewond raakten in vuurgevechten tussen bendes in Los Angeles.

De andere genomineerden waren Todd Heisler van de New York Times over een grote Colombiaanse gemeenschap met een genetische afwijking die leidt tot de ziekte van Alzheimer op middelbare leeftijd, en voor Greg Kahn van de Naples Daily News over de gevolgen van de economische crisis in Florida.

Winnende foto’s Feature Photography