Radio-interview met Joel Meyerowitz

De Amerikaanse fotograaf Joel Meyerowitz is donderdagavond te horen in een radio-interview in het programma De Avonden op Radio 6. Het gesprek, gevoerd door L.J.A.D. Creighton, wordt uitgezonden van 20.00-21.00 uur, en is later via internet te beluisteren. De voertaal is Engels.
De aanleiding voor het gesprek is de tentoonstelling Out of the Ordinary, momenteel te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

Uit het persbericht van Creighton:

‘Joel Meyerowitz [New York, 1938] is een straatfotograaf pur sang. In de jaren 60 zwierf hij samen met collega en vriend Gary Winogrand door de straten van New York, zoekend naar ogenschijnlijk terloopse gebeurtenissen die hij dan met zijn camera vastlegde.
In tegenstelling tot veel andere fotografen uit die tijd werkte Meyerowitz vrijwel uitsluitend in kleur en werd daardoor één van de pioniers op het gebied van de kleurenfotografie.

Luistert u naar de fascinatie voor het medium en het licht dat Meyerowitz laat schijnen over zijn recente project AFTERMATH. Als enige fotograaf kreeg hij onbeperkt toegang tot Ground Zero, de plek in New York waar ooit de Twin Towers stonden. Hij heeft er ruim negen maanden lang tussen de puinhopen gefotografeerd en deze foto’s zijn inmiddels als historisch document vanzelfsprekend van grote betekenis.’

• Meer informatie: De Avonden