Raymond Rutting druk met boek en expo

Twintig jaar fotojournalistiek en een twee maal de titel Fotojournalist van het jaar zijn aanleiding voor een retrospectieve tentoonstelling van Raymond Rutting.
Op Ruttings website lezen we:

‘Onder de noemer ‘The art of news’ toont hij vanaf vrijdag 28 oktober 2005 vijf weken lang zijn werk in de hal van het stadhuis in Utrecht. Het is een greep uit de foto’s die de afgelopen twintig jaar in de media te zien zijn geweest en die niet alleen de persoonlijke groei van de fotograaf weergeven maar ook een ontwikkeling laten zien in de fotojournalistiek.

Ruttings werk is dat van ‘een pure vakman’, zo zegt het juryrapport van de organisatie van de Zilveren Camera. In zijn lens bundelt hij op geheel eigen wijze het nieuws met de emotie van het moment. Kleur, detail en achtergrond spelen daarin een grote rol.

Bij de tentoonstelling hoort ook een fotoboek dat ruimte biedt aan meer dan 150 foto’s van Rutting. In de afgelopen twintig jaar hij een toonaangevend oeuvre opgebouwd. Met zijn fototoestel legt hij verslag in binnen- en buitenland, zoekt de natuur op en zet de mens in zijn omgeving neer. Het koninklijk huis is een van zijn belangrijke onderwerpen. In zeven hoofdstukken onthult ‘The art of news’ de ontwikkeling van een fotojournalist die vorm en inhoud, hoofd- en bijzaken, kleur en compositie een rol laat spelen. In het boek is een hoofdstuk ingeruimd voor foto’s die Rutting maakte na de tsunami, die in december 2004 in Azië zo veel heeft losgemaakt.

Om de tentoonstelling en het boek te realiseren is de stichting ‘The art of news’ in het leven geroepen.’

Meer: www.raymondrutting.com