Re-Magazine 11: mode-top fotografeert ‘Marcel’

Komende zaterdag wordt het elfde nummer van Re-Magazine gepresenteerd, zowel in Amsterdam als in Los Angeles. De fotografie in het blad is van Inez van Lamsweerde/Vinoodh Matadin (zij maakten onderstaande coverfoto), Viviane Sassen, Anuschka Blommers/Niels Schumm en Katja Rahlwes. Op één beeld na is alles in zwartwit.
Zoals gebruikelijk in Re krijgt één model de volle aandacht, een persoon die van verschillende kanten wordt belicht in tekst en beeld. De vorm is ‘fictie gebaseerd op werkelijkheid’. Deze keer gaat het om Marcel, een 43-jarige computerdeskundige uit Wavrin, een dorpje bij Lille. De man weegt 100 kg. In Re-Magazine wordt verslag gedaan van zijn pogingen om met diëten tot een lager lichaamsgewicht te komen.
Het blad, geesteskind van ontwerper Jop van Bennekom, heeft deze keer de vorm van een kleine krant: ongeveer A3-formaat, dubbel gevouwen en twee katernen. Het blad is te koop voor 9 euro in Nederland en België (11 euro elders in Europa) en wordt uitgegeven door Artimo.

Van oudere nummers van Re-Magazine kan een glimp worden opgevangen bij www.re-magazine.com

‘Marcel’ is Marcel Musters van theatergroep Mug met de Gouden Tand. Samen met Ton Kas speelt hij vanaf 29 januari in de Toneelschuur in Haarlem (en een landelijke tournee tot en met 10 april). Onder de titel ‘Studio life: FOOD COMA’ ziet het publiek de koelkast als telvisie van de eetcultuur.

Meer bij www.mugmetdegoudentand.nl

Van 30 januari tot en met 15 februari is in de Keulse galerie Daniël Buchholz een presentatie te zien van alle verschenen nummers van Re-Magazine.