Reclameposter Jouk Oosterhof te sexy?

Hoewel op slechts één reclameposter (met een foto van Jouk Oosterhof) een vuilniszak en een briefje met de tekst ‘Geen seksueel getinte reclame in onze wijk’ geplakt werd, ontstond er grote media aandacht: Na één artikel in het AD doken onder andere ook het Jeugdjournaal en Geenstijl.nl op het onderwerp.
De foto is gemaakt voor het Museumweekend dat afgelopen weekend plaatsvond. De spaarpot die de vrouw (Marieke) vastheeft is afkomstig uit het Geldmuseum in Utrecht. De reclameposter zou meer mensen naar het museumweekend moeten lokken, maar de poster zorgde verrassend genoeg voor ophef omdat er over één reclameposter een vuilniszak en een briefje was opgeplakt.

Dit gebeurde in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Behalve bovengenoemde teksten stonden er ook islamitische teksten op het briefje geschreven.

Jouk Oosterhof: ‘Ik begrijp de ophef niet. Het verbaast me toch weer dat het gebeurt. En dan ook nog met deze foto. We hebben het meisje gefotografeerd als big spender, een meisje dat over de P.C. Hooftstraat zou kunnen lopen. Het ging ons om het type, niet om de naaktheid’.

AD: Moslims censureren ‘sexy’ poster museumweekend

Website Jouk Oosterhof