Record-bezoek bij World Press Photo in de Nieuwe Kerk

Ruim 95 duizend bezoekers zijn in de afgelopen twaalf weken naar De Nieuwe Kerk in Amsterdam gekomen om de tentoonstelling World Press Photo 16 te zien. Een record, zo lezen we in een persbericht, want sinds de expositie van de jaarlijkse internationale persfotowedstrijd weer in De Nieuwe Kerk te zien is, zijn nog nooit zo veel mensen de winnende foto’s komen bekijken.

De tentoonstelling bevatte persfoto’s van 41 prijswinnaars uit 21 landen, in acht categorieën. De World Press Photo van het voorbije jaar is Hope for a New Life van Warren Richardson uit Australië. Nieuw dit jaar waren, onder andere, virtual reality-presentaties en Streets of the World, het fotoproject van fotograaf Jeroen Swolfs, die in zeven jaar bijna alle landen van de wereld bezocht om het dagelijks leven vast te leggen.

World Press Photo 17 is te zien van 15 april tot en met 9 juli 2017.

De Nieuwe Kerk Amsterdam wordt ondersteund door founder BankGiro Loterij. World Press Photo ontvangt steun van de Nationale Postcode Loterij en wordt wereldwijd gesponsord door Canon. De tentoonstelling in Amsterdam wordt gesponsord door Delta Lloyd.

De tentoonstelling is de komende tijd op vele plekken wereldwijd te zien. Zie voor een overzicht de website van World Press Photo