Reframe festival Eindhoven opent in april

Van 12 april tot en met 21 april zal in Eindhoven het Reframe Festival plaatsvinden. Uitgangspunt voor het fotofestival is de veranderende rol van de autonome fotograaf en daarmee samenhangend de veranderende rol van de fotografie. Reframe festival heeft de ambitie uit te groeien tot een tweejaarlijks fotofestival in Eindhoven waarbij meerdere disciplines elkaar vinden in innovatieve vormen, aldus een persbericht.
Verder meldt het bericht:

Iedereen die een foto maakt is in feite fotograaf. Daardoor is er een overvloed aan beeldmateriaal. De authenticiteit van de maker zit niet meer in het drukken op het knopje, maar in de keuzes die de fotograaf of kunstenaar maakt; in de gedachten die erachter zitten en daarmee het verhaal dat verteld wordt, aldus het persbericht. Reframe Festival stelt fotografie als medium, niet als doel.

Het Reframe Festival zal een selectie tonen van het werk van zowel jonge als gevestigde fotografen en kunstenaars. In zes exposities zal het werk van meer dan 35 makers te zien zijn. Het centrum van het festival is het Temporary Art Centre met zowel de expositie Beyond Frames, het werk van SintLucas en het openingsfeest op vrijdag 12 april. Daarnaast zijn er de exposities What you see = what you get in het Metaforum Plaza van de Technische Universiteit Eindhoven, Reframing Young Professionals in Gallerie Pennings, Meetingpoint Eindhoven in het Centrum Voor de Kunsten Eindhoven en Cinemagraphs in Kelderman en van Noort.

Reframe Festival is de opvolger van Photo 3.0, het fotofestival dat in september/okbtober 2011 plaatsvond in Eindhoven. Dit was op initiatief van Temporary Art Centre en Fotografie Stichting Zuid Nederland. Inmiddels is de organisatie uitgebreid met een galerie en diverse onderwijsinstellingen: Galerie Pennings, Fotoacademie, Studium Generale Technische Universiteit Eindhoven, Centrum voor de Kunsten Eindhoven en SintLucas.

www.reframefestival.nl