Refugee Republic wint bij Dutch Design Awards

Afgelopen zaterdag zijn in de Effenaar in Eindhoven de jaarlijkse Dutch Design Awards uitgereikt. Grote winnaar werd Submarine Channel: het bureau won met Refugee Republic de Future Award en sleepte ook de prijs in de categorie Communication in de wacht. Onder veel anderen werkten fotograaf Dirk-Jan Visser en fotohistorica Michelle Hamers mee aan de totstandkoming van Refugee Republic.

In een persbericht lezen we verder:
Er werden Awards toegekend in zes categorieën. Daarnaast waren er speciale prijzen voor jong talent (Young Designer Award), de beste opdrachtgever (Best Client Award) en de publieksprijs (Frame Public Award).

FUTURE AWARD
Refugee Republic is een interactieve online documentaire over het dagelijks leven in het Syrische vluchtelingenkamp Domiz in Noord-Irak. Tekeningen, foto’s, film, geluid en tekst portretteren zowel de vluchtelingen als hun (tijdelijke) wereld. Met de Future Award (prijs voor het meest belovende ontwerp voor de toekomst) beloont de internationale jury onder voorzitterschap van Frank Houben (Global Brand Director KLM) een relevant project over een actueel thema met een duidelijk maatschappelijk nut.

ANDERE CATEGORIEËN
Winnaars in de andere categorieën zijn Van Gogh Multimediatour van Fabrique (Service & Systems), Mortal Cities & Forgotten Monuments van Arna Mackic (Design Research), Pani Ambachtsschool van Schilderscholte Architecten (Habitat), Postsorteerhulpmiddel van FLEX/the INNOVATION LAB (Product) en Najaarscollectie 2015 van Lucas Ossendrijver/Lanvin (Fashion). Ontwerpster Teresa van Dongen ontving de speciale stimuleringsprijs voor jong talent, de Young Designer Award. Eindhoven365 kwam als beste opdrachtgever uit de bus en werd bekroond met de Best Client Award. De jaarlijkse publieksprijs (Frame Public Award) ging naar Ambulance Drone van Alec Momont.

DUTCH DESIGN AWARDS
Dutch Design Awards zijn internationaal gerenommeerde prijzen voor het beste ontwerp van Nederland. De prijsuitreiking, een tentoonstelling met het werk van alle finalisten tijdens Dutch Design Week en de uitgave van het Dutch Design Jaarboek (in samenwerking met nai010 uitgevers) vormen samen een platform voor Dutch design in de volle breedte.

Refugee Republic

Dutch Design Awards