Reporters begint nieuw fotobureau in Nederland

Nederland wordt deze week een nieuw fotobureau rijker, een nieuwe activiteit van het Belgische bedrijf Reporters. Met een speciaal ontwikkelde website en eigen personeel hoopt Reporters zich, aldus woordvoerder Wim van Cappelen, een plek te verwerven in de Nederlandse markt.
Het Nederlandse bureau van Reporters heeft als een van de troeven onlangs een afspraak gemaakt met het internationale persbureau Associated Press (AP): het zal voor Nederland de secundaire verkopen van AP gaan verzorgen, dat zijn de verkopen aan media die niet een vast contract met AP hebben.

Van Capellen zegt dat het aanbod verder zal bestaan uit foto’s van beroemdheden, van nieuwsbureaus uit Frankrijk en van de eigen Reporters-productie: ‘We hebben dus al een redelijk totaalpakket, dat we op termijn zullen uitbreiden, bij voorbeeld met stock-fotografie.’

De kracht van Reporters in Nederland moet vooral het snel en effectief aanleveren van goed beeld zijn, aldus Van Cappelen. Dat zal onder meer gebeuren met het speciaal geschreven programma Mosquito Mail dat Reporters naar specifieke klanten kan sturen: een lijst met het aanbod aan foto’s, voorzien van links naar de website, waar de bewuste foto’s gelijk in hoge resolutie zijn te downloaden.

Lotte Salden (06-21882978) gaat het Nederlandse bureau van Reporters runnen. Van Cappelen: ‘Het is geen filiaal van Brussel, het is een zelfstandig bureau.’ Mogelijk zit er op termijn uitbreiding in. Komende vrijdag gaat de Nederlandse website online, in juni wordt deze gekoppeld aan een database met het aanbod van Reporters.

Vanaf vrijdag 20 mei: www.reporters.nl