Rien Lous (65) overleden

Op 4 april 2013 is fotograaf Rien Lous tijdens zijn werkzaamheden in Ovezande van een hoogte gevallen. De geboden hulp bleek niet voldoende om zijn leven te redden en hij is in het ziekenhuis overleden. Rien was een van de oprichters van het collectief Dutch Architectural Photographers (DAPh) en eigenaar van Limit Fotografie in Goes.

Rien Lous heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder PIA d’Or. Zijn werk werd regelmatig gepubliceerd in vakbladen als AWM, de architect en ArchitectuurNL. Afgelopen donderdag 4 april was de opening van een Dutch Architectural Photographers (DAPh) tentoonstelling in de Hanzehogeschool Groningen.

‘Rien had aangegeven dat hij niet aanwezig kon zijn, omdat hij moest fotograferen. En dat vond hij erg met name omdat een foto van hem (Centre Pompidou-Metz) uitgekozen was als grote openingsfoto en daar was hij enorm trots op’, aldus het persbericht van DAPh. ‘Twee uur later, omstreeks 18.45 hebben we het treurige bericht ontvangen, dat onze dierbare collega en vriend Rien Lous tijdens het werk door een ongeval is overleden. Als DAPh leden hebben we steun bij elkaar gezocht op dit loodzware moment’.