Rijksmuseum belegt symposium fotografisch vastleggen erfgoed

In april organiseert het Rijksmuseum een tweedaags symposium dat inventariseert op welke manieren musea en andere instellingen hun objecten fotografisch vastleggen. Dat moet leiden tot het vaststellen van internationaal te hanteren normen over twee- en driedimensionaal fotograferen, scannen en printen.

Het symposium 2+3D Photography – Practice and Prophecies gaat in op de vraag hoe instellingen met de snel ontwikkelende nieuwe technieken hun collecties van kostuums, schilderijen, foto’s en andere voorwerpen zo goed en volledig mogelijk kunnen documenteren. Met sprekers en fotografen van onder meer het Rijksmuseum, het Victoria and Albert Museum in Londen en het Metropolitan Museum of Art in New York.

Uit de Engelse toelichting: ‘Experts will address new techniques such as 3D scanning of objects and paintings, and multispectral and hyperspectral imaging. In addition to this, specialists in the area of digitization and organization will be speaking on their specialism.’

Aan het einde van het symposium hopen de organisatoren te komen tot de zogeheten Rijksmuseum Principles: richtlijnen voor het digitaliseren van erfgoed.

Meer informatie: 2+3D Photography – Practice and Prophecies