Rixt Hulshoff Pol nieuwe directeur Unseen

Vandaag heeft het bestuur van Unseen aangekondigd dat Rixt Hulshoff Pol, hoofd publiek en educatie van het Stedelijk Museum Amsterdam, per 1 september 2015 zal aantreden als nieuwe directeur van Unseen Photo Fair, aldus een persbericht.

Het bericht vervolgt:
“We verheugen ons erop om Rixt Hulshoff Pol als nieuwe directeur te mogen verwelkomen,” zegt Marloes Krijnen, directeur van Foam Fotografiemuseum en bestuurslid van Unseen. “Met haar ervaring, toewijding en enthousiasme zijn we zeker dat Unseen bij Rixt Hulshoff Pol in goede handen is. We kijken ernaar uit om Unseen samen met haar naar een hoger niveau te tillen.”

Hulshoff Pol heeft ruime ervaring in het communiceren met verschillende doelgroepen over hedendaagse kunst en fotografie. Met een bachelor in Wijsbegeerte en masters in Communicatie en Cultuurwetenschappen, weet Hulshoff Pol verschillende disciplines met elkaar te verenigen en zodanig diverse publieksgroepen te enthousiasmeren voor hedendaagse kunst. Hulshoff Pol omarmt het experiment en ontwikkelt nieuwe manieren om met uiteenlopende publieksgroepen in dialoog te gaan over hedendaagse kunst.

Als hoofd publiek en educatie van het Stedelijk Museum Amsterdam heeft Hulshoff Pol toonaangevende educatieve projecten geïnitieerd, zoals wekelijkse kunstenaarsworkshops, gastgerichtheid programma’s met inzet van vrijwilligers en de productie van vele video’s over kunst en kunstenaars.

“Ik ben vereerd dat ik de kans krijg om Unseen te mogen leiden,” zegt Hulshoff Pol. “Voor mij staat Unseen voor de viering van nieuwe ontdekkingen in de fotografie – een plek die niet alleen relevant is voor kunstexperts en verzamelaars, maar ook voor bezoekers die voor het eerst in aanraking komen met de wereld van hedendaagse fotografie. Ik verheug mij erop om met het team de grenzen van fotografie verder te verkennen en zo dit geweldige initiatief verder uit te bouwen.”

OVER UNSEEN
Unseen Photo Fair is een internationale fotografiebeurs met een focus op onontdekt talent en nieuw werk van gevestigde kunstenaars. De vierde editie van Unseen Photo Fair vindt plaats van 18 t/m 20 september op de Westergasfabriek Amsterdam.

Nieuw in 2015 is Amsterdam Unseen Festival. Van 18 tot en met 27 september werkt Unseen samen met diverse Amsterdamse instituten, academies, kunstenaars en intiatieven, die met het medium fotografie werken.

www.unseenamsterdam.com