Rob Hornstra en Lotte Sprengers samen hoofd foto KABK

Fotografen Rob Hornstra (1975) en Lotte Sprengers (1980) zijn benoemd tot co-hoofden Fotografie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst (KABK) in Den Haag. Zij gaan per 1 mei samen de afdeling aansturen, zo lezen we op de site van de KABK.

Het bericht meldt verder:

Rob Hornstra en Lotte Sprengers volgen Corinne Noordenbos op, die na een lange onderwijscarrière op 10 april de pensioengerechtigde leeftijd behaalt. Daarom organiseert de KABK op vrijdag 24 april: ‘Catch up and make new connections: Reunion of Corinne Noordenbos Alumni and Colleagues’, waarvoor u allen van harte bent uitgenodigd.

En korte bio’s van de nieuwe leiding:

Rob Hornstra studeerde in 2004 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en werkt sindsdien als zelfstandig fotograaf (www.borotov.com) aan projecten, waaronder The Sochi Project, dat diverse prijzen heeft gewonnen. Hij heeft talloze boeken uitgegeven en had recentelijk solotentoonstellingen in New York, Toronto, Warschau, Chicago, Amsterdam, Londen en Barcelona. Hij is de oprichter en voormalig artistiek leider van FOTODOK in Utrecht en geeft tot aan de zomer les aan de Hochschule Luzern (Zwitserland).

Lotte Sprengers studeerde in 2006 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en is sindsdien betrokken bij de afdeling Fotografie van de KABK als docent en coördinator. Vanaf november 2014 is zij plaatsvervangend hoofd Fotografie. Naast haar praktijk als fotograaf (www.lottesprengers.nl), heeft ze zich de afgelopen jaren ingespannen voor de ontwikkeling van het curriculum van de afdeling. In juli 2014 kreeg de afdeling het predicaat excellent van de NVAO.

www.kabk.nl