Rob Hornstra wint Photo Academy Award

Rob Hornstra is de winnaar van de Photo Academy Award, een prijs voor het beste werk in een competitie waaraan eindexamen-studenten van de foto-academies kunnen meedoen. Hornstra won de hoofdprijs met een documentaire serie van tweeluiken die een beeld geven van het leven in het hedendaagse Oost-Europa.
Bij de Photo Academy Award 2004 zijn tevens prijzen uitgereikt in vijf categorieën. Hornstra, van de HKU in Utrecht, won in de categorie Nieuws/Documentaire en krijgt een opdracht van het Volkskrant Magazine als prijs. Marrigje de Maar won in de categorie Interieur/Exterieur en krijgt een opdracht van het blad Frame. Malou van Breevoort won in twee categorieën: Commercieel/Advertenties en Portretten. Ze wint aldus een opdracht van het reclamebureau FHV/BBDO en een publicatie in het fotoblad Eyemazing. Denise Boomkens won in de categorie Mode/Schoonheid en verdient daarmee een opdracht voor het blad Elle.

De jury bestond uit beeldredacteuren en art directors van de organisaties die de prijzen ter beschikking stelden.
De Photo Academy Award is een initiatief van de Fotoacademie in Amsterdam, waaraan eindexamenstudenten van alle academies in Nederland kunnen meedoen. Dit jaar ontbraken inzendingen van de Koninklijke Academie in Den Haag en de Rietveld Academie in Amsterdam. Studenten van de AKI (Enschede), HKU, St Joost (Breda), Minerva (Groningen) en Fotoacademie (Amsterdam) stuurden wel in. Het is de bedoeling om de prijs volgend jaar op Europees niveau te tillen.

• Bekijk de genomineerde inzendingen: Photo Academy Award

• Zie ook de special op PhotoQ: Eindexamentijd!