Rode draad verbindt zelfportretten

De organisatie Eager probeert dit jaar 2012 zelfportretten van fotogtrafen uit minstens 100 landen te verzamelen. Tijdens het Kaunas Photo Festival in Litouwen zal van 6 tot 8 september een selectie van de Follow the Red Line zelfportretten getoond worden. Het project verbindt fotografen wereldwijd door middel van een rode lijn en hun haat-liefde verhouding met het maken van een zelfportret, aldus een persbericht.
Tijdens de festival tentoonstelling "About Photography" worden 10 zelfportretten van het Follow the Red Line project getoond. Gedurende elke fotografienacht van het festival wordt een uitgebreidere selectie van de resultaten geprojecteerd als een oproep tot actie. Op dit moment hebben al meer dan 200 fotografen uit 30 landen aan het project deelgenomen.

Het persbericht vervolgt:

Follow the Red Line is een co-creatie project en fotografen wereldwijd kunnen ieder met één foto deelnemen. Een rode lijn die de beelden grafisch verbindt en onze haat-liefde verhouding met het maken van zelfportretten zijn de hoofdingrediënten.

Het doel is om fotografen van over de hele wereld virtueel met elkaar te verbinden. Dat is de reden dat het project streeft naar bijdragen vanuit ten minste 100 landen, ongeveer de helft van alle landen ter wereld. EAGER beoogt verder om 2012 bijdragen te accepteren voor 31 december 2012.

Vanzelfsprekend bewaakt EAGER de kwaliteit van de fotoserie. Alle inzendingen worden gescreend. De regels van het project zijn te lezen op de project-website. Het auteursrecht van de foto’s blijft berusten bij de deelnemende fotografen en hun credits en website worden vermeld. Bijdragen kunnen worden ingezonden via www.redlineportraits.com.

Over EAGER
Het is de missie van EAGER om fotografen te inspiren om hun allerbeste fotoseries te maken en deze te verkopen. Het doel van het Follow the Red Line project is om lol te hebben met fotografie en om fotografen aan te zetten tot het maken van conceptueel fotowerk.

www.redlineportraits.com
www.kaunasphoto.info/en/