Rodrigo Abd fotografeert conflicten in Syrië

Op de website van Time Magazine staat het verhaal van fotojournalist Rodrigo Abd. Hij vertelt over zijn pogingen om samen met cameraman Ahmed Bahaddou de wantoestanden in Syrië vast te leggen.
‘Het doel van deze reis is het conflict in het noordwesten van het land leren begrijpen en documenteren,’ vertelt Abd. Samen met Bahaddou trekt hij de stad Idlib in, achtervolgd door berichten over nieuwe gevechtsuitbraken. Ze overnachten in een beveiligd ziekenhuis.

De volgende ochtend legden ze de chaos van de gevechten vast. Burgers en militairen brengen de gewonden naar het ziekenhuis. Met de kogels zoevend om de oren van Abd en Bahaddou wordt het hen steeds duidelijker dat journalisten niet meer welkom zijn.
‘Mensen vierden dat ze een tank onschadelijk hadden gemaakt. We zijn meegerend met dit feestgewoel om uit de vuurlinie te blijven.’
Tijdens deze gevaarlijke terugweg maakt Abd de meeste foto’s. ‘Het zijn niet mijn beste foto’s, maar het laat wel zien hoe de toestand inSyriënu is.’

‘Dit wat wij hebben doorgemaakt is niets vergeleken met de gruwelijkheden waar de Syrische burgers het afgelopen jaar in hebben geleefd,’ laat Abd weten.
Met gebroken families, gewonde kinderen en meer dan 7500 doden ziet de toekomst van het land er volgens hem donker uit.

Time: InsideSyrië: Photographs by Rodrigo Abd