Ronaldo in Nederland

Wie verlangt er niet naar een jonge Ronaldo? De Braziliaanse voetballer wordt komende vrijdag in Amsterdam voor het voetlicht gebracht. Niet in levende lijve maar wel als ingelijste en in oplage gedrukte ‘vintage print’. Fotograaf/regisseur Sander Veeneman fotografeerde elf jaar geleden de toen nog piepjonge superspits. Deze bijzondere foto is één van de fotowerken van een speciale tweedaagse verkoop-expositie van Veeneman.
Tentoongesteld en dus ook te koop zijn vele ingelijste barietprints van meer voetballers, als Frank en Ronald de Boer, Dennis Bergkamp en Robin van Persie. Maar gelukkig bestaat de wereld uit meer dan alleen voetbal. Daarom hangen er ook portretten van Paul Huf, Regilio Tuur, Hermand Brood, Jules Deelder en vele anderen. Ook bekroond werk uit onder meer Zuid-Afrika, Rusland, Kirgizië, Bangladesh en Malawi is van dichtbij te aanschouwen.

Topstuk is een in een oplage van 20 geprinte foto van Nelson Mandela, waarvan er inmiddels al zes zijn verkocht. Recent werd de foto geveild voor 2200 euro maar tijdens de expositie is de foto nog te koop voor 1500 euro.

De feestelijke opening met champagne is op vrijdag 7 juli om 17 uur

NL14 – Nieuwe Leliestraat 14-bg – Amsterdam (hartje Jordaan)
Open: vrijdag 7 juli (17.00-21.00) en zaterdag 8 juli (12.00-18.00)